Afscheidsfotografie

Momenten die je je wilt herinneren

Als je ernstig ziek bent en weet dat het afscheid onvermijdelijk is, staat je hele wereld op zijn kop. Foto’s laten maken is dan zeker niet het eerste waar je aan denkt. En toch wil je graag iets tastbaars achterlaten. Iets herkenbaars en persoonlijks. Iets waarmee jouw dierbaren jullie herinneringen levend kunnen houden. 

Moedige glimlach

Vaak worden er uiteindelijk toch foto’s gemaakt: foto’s waarop je moedig glimlacht naar de camera. Foto’s waaraan herinneringen kleven aan deze verdrietige periode, en daardoor niet uitstralen wat jij wilde overbrengen. Pijn en verdriet winnen het van jouw uitstraling, kracht en onvoorwaardelijke liefde.

Het is goed dat je foto’s maakt, maar gun het jezelf dat het mooie foto’s zijn. Want ook als je lijf je in de steek laat, als de wereld op zijn kop staat, kun je terugvallen op alle goede momenten en de mensen met wie je ze hebt beleefd. 

Koesteren

Afscheidsfotografie is voor mij heel bijzonder om te doen. In een loodzware periode kom ik heel dichtbij. Maar hoe gek het ook klinkt, dat geeft mij een ontzettend warm gevoel. Dankzij Moment Design draait het bij afscheidsfotografie namelijk niet om ziekte en verdriet, maar om herinneringen, liefde en innerlijke kracht.

Het is fantastisch om te zien hoe mensen voor mijn camera weer even opfleuren, zichzelf terugvinden. Zich overgeven aan de liefde die ze voelen voor hun dierbaren, en omgekeerd. 

Er worden, soms zonder woorden, dingen gezegd die mensen zich voor altijd zullen herinneren. En … er wordt gelachen. Want je verdriet van vandaag doet niets af aan jullie mooie momenten samen. Goede herinneringen verdienen het om gekoesterd te worden. 

Het hier en nu

Tijdens een afscheidsfotoshoot fotografeer ik jullie met liefde voor het leven. We maken krachtige, liefdevolle foto’s waarbij ruimte is voor elke emotie. Het gaat om vandaag, het hier en nu en om jullie samen. 

Tijdens de fotoshoot richten jullie je aandacht op elkaar. Ik help je daarbij door middel van Moment Design: kleine vragen en opdrachtjes. Voor je het weet, ben je mij vergeten en telt alleen dit moment. 

Wat er tussen jullie is, dát gevoel, dat is waar je aan terugdenkt bij het zien van de foto’s. 

Voor de liefde

Het idee om afscheidsfoto’s te laten maken is confronterend, ook voor mij. Maar mijn werkwijze is hetzelfde als bij een love shoot. 

Love is all. ♥

Scroll naar boven