Waarom uitvaartfotografie?

De liefde blijft

Als in een roes...

Foto’s houden je herinneringen levend. Ze brengen je terug naar een moment in het verleden, met alle emoties die daarbij horen. Je gezin, een fijne vakantie, jullie trouwdag: herinneringen om te koesteren. 

Als uitvaartfotograaf leg ik juist moeilijke momenten vast. Momenten die je misschien het liefst zou vergeten. Dus waarom zou je daar foto’s van willen? 

Waarom? Vanwege de liefde.

Bij het verlies van een dierbare zijn het verdriet en rouw die overheersen. Maar het is de liefde die iedereen bindt. Alle aanwezigen zijn gekomen vanuit liefde: voor degene die overleden is, degenen die achterblijven of voor allebei. Mensen vinden deze dag steun bij elkaar. 

Als uitvaartfotograaf ga ik op zoek naar dit soort gebaren van troost. De hand op je schouder, een intense omhelzing, de trots die in je hart gloeit bij het ophalen van mooie herinneringen. 

Momenten die je beleeft, maar onmogelijk allemaal als herinnering kunt opslaan. Voor veel nabestaanden gaat het afscheid als een roes aan hen voorbij. 

Juist op deze dag laten mensen zien hoezeer ze met je meeleven, en delen in jouw verdriet. Dit oprecht medeleven verdwijnt niet, maar wordt wel minder zichtbaar. Morgen gaat het leven voor veel mensen weer ‘gewoon’ verder. Dat kan een heel eenzaam gevoel geven. 

 

In de stilte na de storm

Op zulke momenten zijn mijn foto’s het meest waardevol. Ze laten zien én voelen dat je er niet alleen voor staat. Het is een bron van kracht waar je op moeilijke dagen uit kunt putten.

Tijdens het afscheid word je omringd door mensen die jou troosten en willen delen in je verdriet. Met liefde leg ik dit op een passende manier voor jullie vast. 

Scroll naar boven